Sastāvdaļas
- 500 g rožkāpostu
- 400 g kartupeļu
- 250 g ķiplokdesiņu
- 1 puravs
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 1 pētersīļa sakne
- 1 apelsīns
- 1 svaiga čili pāksts
- 3 ēdk. sakapātu pētersīļu
- 2 ēdk. eļļas
- 2 zvaigžņu anīsi
- maltas romiešu ķimenes un smaržīgie pipari
- malti melnie pipari
- sāls
Tikpat garšīgs variants – ja parasto kartupeļu vietā ņem saldos kartupeļus. Lai sildošais efekts būtu vēl lielāks, zupai var piešaut vairāk asu piedevu un garšvielu.
Pagatavošana 60 min 4 porcijas
1. Kartupeļus nomizo un sagriez gabaliņos, rožkāpostus notīri, mazos atstāj veselus, lielākus pārgriez uz pusēm. Burkānu, sīpolu un pētersīļa sakni nomizo un sagriez gabaliņos. Puravu notīri un sagriez ripiņās. Čili pāksti smalki sakapā.
2. Apelsīnam norīvē miziņu, apelsīnu pārgriez uz pusēm un izspied sulu. Desiņas pārgriez gareniski uz pusēm, pēc tam sagriez šķēlītēs.
3. Lielā katlā sakarsē eļļu un apcep desiņas. Pievieno kartupeļus un dārzeņus un turpini cept vēl 3–4 minūtes.
4. Pielej 1 l ūdens un apelsīna sulu. Pievieno apelsīna miziņas un garšvielas, uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt aptuveni 15 minūtes.
5. Pārkaisi ar pētersīļiem.