Biezā lēcu un rīsu zupa ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 500 g vārītu vai sautētu sarkano biešu
  • 200 g sarkano lēcu
  • 200 g saldā krējuma
  • 150 g rīsu
  • 4 burkāni
  • 3 pastinaki
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdk. eļļas
  • 1 citrona sula
  • 1 tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • sāls, malti čili pipari

Ja nav pie rokas vārītu sarkano biešu, bet ir svaigas un tās jāizvāra vai jāiztvaicē iepriekš, tad jārēķinās, ka gatavošanas laiks būs ilgāks. Ja bietes sagriezīs gabaliņos, zupai būs glītāks izskats, ja sarīvēs skaidiņās – zupa iekrāsosies spēcīgāk. Ja vēlas gaļas variantu, ūdens vietā izmanto buljonu un gatavu gaļu pievieno atsevišķi – sagrieztu gabaliņos.

Pagatavošana 50 min 4 porcijas

1. Rīsus izvāri gatavus un sausus. Nomizotus sīpolus un ķiplokus sakapā. Nomizotus burkānus un pastinakus sagriez apmēram 2 cm lielos gabaliņos. Bietes vai nu sagriez gabaliņos, vai sarīvē rupjās skaidiņās.
2. Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un ķiplokus un maisot pāris minūtes pasautē. Pievieno burkānus un pastinakus un sautē vēl dažas minūtes.
3. Pieber lēcas, pielej 1 l ūdens, pieber sāli, čili piparus un romiešu ķimenes. Uz lēnas uguns vāri aptuveni 15 minūtes.
4. Iemaisi sarkanās bietes, spinātus, rīsus un krējumu. Uzkarsē un pievieno citrona sulu un garšvielas – ja vajag.

| View