Biešu krēmzupa

Sastāvdaļas

  • 500g bietes
  • 350g kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 1 ābols
  • 600ml dārzeņu buljons
  • 1 ēd.k. ķimenes
  • 1 lauru lapa
  • timiāns (pēc velēšanās
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • 4 ēd.k. krējuma
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas

Man brīžiem šķiet, nu ko vēl var izdomāt no parastām lietām? Izrādās, ka var!

Pagatavošana

1. Bietes novārīt līdz gatavībai. Kartupeļus, sīpolu un ābolu notīrīt. Ābolu sarīvēt uz rīves, sīpolu smalki sakapāt, kartupeļus sagriezt kubiņos. Katliņā ielikt sīpolus, kartupeļus un ābolu, pārliet ar ūdeni tā, lai tikko nosedz dārzeņus un vārīt uz lēnas uguns 10 min.
Bietes notīrīt un sagriezt kubiņos, pievienot katlā. Pievienot karstu buljonu, citronu sulu, timiānu. Apsegt ar vāku un vārīt 15-20 min., pašās beigās pievienot lauru lapu un ķimenes, izslēgt uguni un ļaut zupai ievilkties 15 min.
2. Lauru lapu izņemt āra. Katla saturu sablenderēt. Pievienot pēc garšas sāli un piparus. Vārīt vēl 7 minūtes. Pasniegt ar krējumu.

| View