Berlīnes kartupeļu zupa

Sastāvdaļas

  • 1,5 l buljona
  • 500 g kartupeļu, sagrieztu gabalos
  • 200 g caurauguša šķiņķa, sagriezta gabaliņos
  • 125 ml saldā krējuma
  • 1 burkāns, sašķēlēts
  • 1 pētersīļa sakne, sašķēlēta
  • 1 liels sakapāts sīpols
  • 2 šķēles baltmaizes, sagrieztas gabaliņos
  • 2 ēdk. kārveļu, kapātu
  • 1 ēdk. pētersīļu, kapātu
  • 1 ēdk. lupstāja, kapāta
  • 1 lauru lapa
  • 1 tējk. ķimeņu
  • 1 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. sviesta
  • sāls

Kartupeļu zupas Vācijā ir iecienītas kopš seniem laikiem, un mēdz teikt, ka gandrīz vai katrs ciems var lepoties ar savu oriģinālo recepti. Berlīnieši to gatavo ar speķi un ķimenēm. Ja šķiet, ka ķimeņu par maz, tās var pārkaisīt arī jau šķīvī ielietai zupai.

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Katlā sakarsē eļļu, ieber šķiņķa gabaliņus un apcep. Izkausētajam un apceptajam šķiņķim pievieno sīpolus, pētersīļus, burkānus un kartupeļus un dažas minūtes pasautē.
2. Dārzeņiem pielej buljonu, pieliec lauru lapu, pieber ķimenes un sāli. Katlam uzliec vāku un uz mazas uguns vāri aptuveni 20 minūtes. Tad zupu sablendē, iemaisi saldo krējumu un kapātos zaļumus.
3. Pannā izkausē sviestu, ieber baltmaizes gabaliņus un apcep zeltaini dzeltenus. Lej zupu sasildītos šķīvjos un katrā ieber nedaudz grauzdiņu.

| View