Baltais sautējums ar cāļa filejas bumbām Sastāvdaļas 600g cāļa fileja 4-5 kartupeļi 2 burkāni 200ml saldais krējums 300ml vistas buljons 2 ēd.k. Dižonas sinepes 4 ķiploka daiviņas zaļumi 1 ola 1 ēd.k. milti 1 ēd.k. eļļa timiāns sāls, pipari Cāļa fileja pavisam noteikti ir viens no katras saimnieces iecienītākajiem produktiem un iemesls tam ir ne tikai lieliskās garšas īpašības, bet arī filejas pagatavošanas daudzveidība. Cāļa filejas pagatavošanas versiju patiešām ir daudz – atliek tikai izvēlēties sev tīkamu recepti. Šodien piedāvājam jums vēl vienu pārbaudītu filejas pagatavošanas recepti. Izmēģiniet! Pagatavošana 60 min 3 porcijas 1. Cāļa fileju samaļ, pievieno olu, sasmalcinātus zaļumus, sāli pēc garšas un samaisa. No maltās gaļas ar mitrām rokām veido frikadeles. 2. Burkānus un kartupeļus nomzio un sagriež. Sīpolus smalki sakapā. Sautējamā traukā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus. Tur pat pievieno kartupeļus, saldo krējumu, buljonu, sinepes, frikadeles un sautē zem vāka 30 min. Tad frikadeles pārkaisa ar miltiem, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, timiāna zariņus, apmaisa un sautē vēl 10 min. 3. Pasniedz pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem.