Baltā zupa ar garnelēm

Sastāvdaļas

  • 1 l kefīrs
  • 2 kartupeļi
  • 200g garneles
  • 6 olas
  • 1 garais gurķis
  • 50g zaļie loki
  • 100g redīsi
  • sāls, pipari pēc garšas

Šo zupu var pagatavot arī ar kvasu, tikai tādā gadījumā nevajadzētu likt klāt kartupeļu novārījumu un pasniedzot pievienot pāris karotes krējuma. Īsta vasaras zupa gardēžiem!

Pagatavošana 4 porcijas

1. Kartupeļus nomizot, sagriezt kubiņos, pārliet ar 2 gl. ūdens un vārīt līdz gatavībai apm. 5-7 min. Noņemt no uguns un atdzesēt ar visu novārījumu.
2. Olas novārīt, atdzesēt un notīrīt. Gurķus un redīsus sagriezt plānās ripiņās, olu baltumus sakapāt. Zaļos lokus sagriezt smalkāk, pievienot sāli un olu dzeltenumus un visu saberzt kopā līdz loki izdala sulu un veidojas viendabīga masa. Pievienot atdzisušos kartupeļus ar visu šķidrumu un visu kārtīgi samaisīt. Pievienot dārzeņus,olu baltumus, garneles, kefīru un visu vēlreiz sajaukt.
3. Pēc garšas pievienot sāli un piparus un atdzesēt ledusskapī vismaz 3 stundas. Pasniedz aukstu, pārkaisot ar zaļumiem.

| View