Avgolemono

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • rīsi
  • 5 olas
  • 2 citronu sula
  • sāls un svaigi malti pipari
  • 4 ēd.k. smalki sakapātu pētersīļu

Grieķu virtuve, daudziem uzreiz rodas asociācijas ar olīvām,fetas sieru un vīniem,jūras produktiem un dažādiem augļiem. Bet Grieķu virtuvē ir atrodamas arī dažādas interesantas un vienkārši pagatavojamas zupas. Viena no tādām ir Avgolemono.

Pagatavošana

1. No vistas uzvārīt buljonu. Vistu izņemt, atdzesēt un atdalīt gaļu no kauliem. Atdalīto gaļu ielikt katliņā un pavārīt 2 minūtes. Rīsus uzvārīt atsevišķi.
2. Lielā bļodā olas saputo ar citronu sulu līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno sāli un piparus. Tad pakāpeniski olu masā (nepārtraukti maisot) ielej pāris kausiņus karsta buljona.
3. Pārliet katlā, pievienot rīsu un vēl mazliet pavārīt.
4. Pasniedz ar smalki sakapātiem zaļumiem

| View