Aveņu morss

Sastāvdaļas

  • 3,5 gl avenes
  • 2/3gl pūdercukurs
  • 1 citrons
  • piparmētras

Uzminiet mīklu – Sarkana gotiņa, zīda valdziņš. Kas tā ir? Tā ir avenīte! Cik garšīgus ēdienus un dzērienus var pagatavot no šīm odziņām. Šoreiz morss. Šo pašu dzērienu protams var gatavot izmantojot citas mīkstās, saldās ogas.

Pagatavošana

1. 3 glāzes aveņu pārbērt ar cukurpūderi un ļaut ievilkties 4 stundas. Izspiest caur marli sulu. Čužas pārliet ar litru aukstā ūdens, pievienot citrona miziņas un piparmētru kātus, uzkarsēt un varīt 5 min. Nokāst un atdzesēt. Sajaukt kopā ar ogu sulu, citrona sulu, piparmētras lapām un atlikušām ogām.
2. Pasniedz atdzesētu.