Austeres ar svaigu gurķi un ingvera mērci

Sastāvdaļas

  • 24 svaigas atvērtas austeres
  • 1/4 garā gurķa
  • 1 ēd. k. smalki sakapātu sarkanu sīpolu
  • 1 ēd. k. smalki sakapātu zaļo loku
  • 1/2-1/4 smalki sakapāta čili pipara
  • 1 tējk. sarīvēta ingvera
  • 2 ēd. k. baltvīna etiķa
  • 1 ēd. k. Terijaki mērces
  • 1 tējk. – 1ēd k. cukura (pēc garšas)
  • 1-2 ēd. k. svaigi izspiestas laima sulas

Šī salsas-mērces recepte nav sarežģīta.

Sastāvdaļas

ir aprēķinātas 2 dučiem austeru, bet jūs varat palielināt vai samazināt proporcijas pēc savas gaumes.

Pagatavošana / 2 porcijas

  1. Gurķi nomizot un iztīrīt sēklas, smalki sagriezt. Mazā katliņā sajaukt etiķi, Terijaki mērci, cukuru, uzkarsēt visu laiku maisot, lai cukurs pilnībā izšķīst. Karsēt mērci tik ilgi, kamēr tā sabiezē. Pārliet bļodiņā un atdzesēt.
  2. Atdzisušai mērcei pievienot gurķi, sarkanus sīpolus, lokus, ingveru, čili un 1 ēd.k. laima sulas, sajaukt. Obligāti pagaršojiet – iespējams, vajadzēs pievienot vel laima sulu vai ingveru. Mērci var glabāt ledusskapī vairākas stundas.
  3. Pasniegšanai austeres sakārtot uz apakšējām gliemežnīcas pusītēm uz liela plakana šķīvja un katru pārliet ar mērci.