Aukstā zupa ar gurķiem un olīvām

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigu gurķu
  • 100g zaļo olīvu
  • 1l kefīra
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 2 -3 ēd.k. saldās čili mērces
  • dilles
  • zaļie loki
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas

Vēl viena lieliska aukstās zupas recepte. Noteikti izmēģiniet.

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Ja nepieciešams, gurķus nomizot un smalki sagriezt. Pievienot smalki sagrieztas olīvas, smalki sakapātus ķiplokus, saldo čili mērci, sāli un piparus pēc garšas un sajaukt. Atstāt visu uz 15 minūtem iemarinēties.Pārliet ar kefīru, samaisīt.
2. Līdz pasniegšanai turēt aukstā vietā.
3. Pasniedz ar smalki sakapātiem zaļumiem un vārītu olu.