Aukstā zivju zupa Dimā gaumē

Sastāvdaļas

  • 900 g baltās zivs fileja
  • 1,5 l ūdens
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 lauru lapa
  • 3 smaržīgie pipari
  • 1 svaigs gurķis
  • 2 ēd.k. zaļie zirnīši (svaigi,saldēti vai konservēti)
  • dilles
  • skābs krējums vai majonēze
  • sāls pēc garšas

Romāna “Trīs Musketieri” autors Aleksandrs Dimā bijis ne vien lielisks rakstnieks, bet arī diezgan prasmīgs pavārs. Šo zivju zupu Dimā gatavojis katru reizi, kad viņa draugs būdams zvejnieks piegādājis rakstniekam kādu zivi.

Pagatavošana

1. Notīrītas zivis pārlej ar ūdeni, uzvāra, nosmeļ putiņas, pievieno notīrītu burkānu, sīpolu, sāli, lauru lapu un smaržīgos piparus un lēni vāra līdz zivis mīkstas. Zivis izņem no buljona, gaļu atdala no ādas un asakām. Buljonu izkāš un atdzesē. Zivju gaļu, gurķus un vārītu burkānu sagriež mazos gabaliņos. Pievieno krējumu vai majonēzi, pielej nedaudz zivju buljona, izmaisa. Pievieno pārējo buljonu un ieliek sagatavotos produktus, zirnīšus, sakapātas dilles un zupu tulīt pasniedz.
2. Uzmanību! Uzglabājot produkti izmirkst un zupa vairs nesniedz sākotnējo baudījumu.

| View