Tēja jau sen tiek lietota slāpju remdēšanai. Taču izrādās, ka tai piemīt arī dziednieciskas īpašības. Sākotnēji Ķīnā tēja tika lietota tieši kā ārstniecisks līdzeklis un tikai vēlāk kļuva par pārtikas produktu. Senie ķīnieši uzskatīja, ka ziemā tēja sasilda, bet vasarā atveldzē. Ja tēju lieto ārstnieciskos nolūkos, to vispareizāk dzert 20-30 minūtes pirms vai pēc ēšanas. 1. Stikla traukā iebērt tēju (ielikt tējas maisiņus) un pārliet ar vārošu ūdeni. Atdzesēt un izņemt tējas maisiņus. Zemenes sagriezt smalkāk, pārkaisīt ar cukuru. Samaisīt un atstāt uz 30 min. Sastāvdaļas
Pagatavošana 10 min
2. Tējai pievienot aukstu minerālūdeni, sīrupu un zemenes. Kārtīgi samaisīt.
3. Pasniedz aukstu.
Aukstā zemeņu tēja
