Aukstā karija zupa ar mīdijam

Sastāvdaļas

  • 500g mīdijas
  • 200g garneles
  • 1 burkāns
  • 1 vidējs sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. karija
  • saldais krējums
  • 250ml sausa vīna
  • 1 lauru lapa
  • 20g sviesta
  • sāls, pipari pēc garšas

Tuvojas vasara un tas nozīmē, ka tuvojas auksto zupu sezona. Piedāvājam dažādot ierastās zupas un pagaršot ko jaunu un interesantu!

Pagatavošana

  1. Sīpolu, burkānu un ķiploku notīrīt un smalki sakapāt. Sviestu izkausēt pannā un apcept tajā sīpolus ar ķiplokiem un burkānus.
  2. Pievienot jau iepriekš novārītas un notīrītas mīdijas un garneles. Pievienot lauru lapu, pēc garšas sāli un piparus, kariju. Pārliet visu ar baltvīnu un vārīt apmēram 5-7 min, visu laiku maisot. Pieliet saldo krējumu un pakarsēt vel pāris minūtes uz uguns. Zupu noņemt no uguns un atdzesēt.
  3. Pasniegt zupu jau aukstu, pārkaisot pēc garšas ar zaļumiem un lokiem.

| View