Aukstā biešu zupa ar kalmāriem

Sastāvdaļas

  • 500g bietes
  • 500g kalmāri
  • zaļie āboli
  • garais gurķis
  • 1 šķēle rupjmaizes
  • zaļie lociņi
  • dilles
  • vārītas olas
  • sāls, cukurs, etiķis, krējums pēc garšas

Aukstā biešu zupa ar kalmāriem, āboliem un gurķi – vēl viens neparasts salikums ar izcilu rezultātu!

Pagatavošana

1. Bietes novārīt, atdzesēt, notīrīt, sarīvēt uz rupjas rīves. Sarīvētas bietes liek bļodā, pārlej ar ūdeni, pievieno rupjmaizes šķēlīti, apsedz ar pārtikas plēvi un atstāj vēsā vietā uz diennakti. Nākamajā dienā izkāš, pievieno pēc garšas sāli, cukuru un etiķi.
2. Kalmārus notīrīt un vārīt 4 min. Novārītus kalmārus atdzesēt un sagriezt strēmelītēs.
3. Ābolus un gurķi nomazgāt, notīrīt, sagriezt kubiņos. Olas saspaidīt ar dakšu. Lokus un dilles smalki sakapāt.
4. Visu sajaukt kopa ar marinētam bietēm. Pasniedz ar krējumu.

| View