Ātrā nūdeļu zupa ar kotletēm

Sastāvdaļas

  • 500g maltā liellopu gaļa
  • 150g olu nūdeles
  • 1l buljons (dārzeņu vai vistas)
  • 50g spināti
  • 4-5 šampinjoni
  • 3 ķiploku daviņas
  • 20g zaļie loki
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. rīvēta ingvera sakne
  • 1/2 tējk. saberzta asā paprika
  • sojas mērce

Mūsdienās paliek aizvien grūtāk noteikt robežas starp dažādām kultūrām – nu jau sojas mērce un irbulīši nav tik reta parādība mūsu virtuvē. Šajā zupa apvienojas vairākas virtuves, bet tā tik un tā ir ļoti saprotama un pat ļoti latviska. Lai labi garšo!

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Malto gaļu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, aso papriku, pēc garšas pievieno sojas merci. Kārtīgi samaisa. No maltās gaļas izveido nelielas kotletes. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep kotletes no abām pusēm.
2. Tīrā katlā ar biezu apakšu uzkarsē 1 ēd.k. eļļas. Apcep sēnes 3-4 minūtes, pārliek uz šķīvīša. Tajā pašā katlā ielej buljonu un uzkarsē. Pievieno nūdeles, vāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Pašās beigās pievieno spinātus, kotletes, ingveru un sēnes. Vāra vēl 2-3 minūtes un uguni izslēdz.
3. Pirms pasniegšanas pievieno sasmalcinātus zaļos lokus. Pasniedz ar kādu asu mērci, piem. saldskābo čili mērci vai Sičuaņas mērci.