Asie vistas šķiņķīši medalus mērcē

Sastāvdaļas

  • 750g vistu šķiņķīši
  • 3 sīpoli
  • 1 gl medalus
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. Balzamiko
  • 2 ēd.k. bbq mērce
  • 1/2 tējk. čili pasta
  • eļļa
  • sāls, pipari

Īpaši maigu un saldenu medus toni šim ēdienam piešķir tieši Iļģuciema medalus, bet aso noti – čili pasta. Izmēģini šo recepti un esam pārliecināti, šie šķiņķīši būs viens no iecienītākajiem ēdieniem uz tava galda.

Pagatavošana 60 min 3 porcijas

1. Sīpolus nomzio un sagriež gredzenos. Dziļā pannā uzkarsē eļļu un apcep vistu šķiņķīšus no abām pusēm, apm. 3 min. no katras puses. Vistu šķiņķīšus izņem no pannas un tur pat apcep sīpolus, minūtes 15, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un cep vēl 2-3 min. Pielej alu, Balzamiko, bbq mērci un čili pastu, samaisa. Tad liek atpakaļ gaļu un sautē vēl 30 min, līdz gaļa ir gatava.
2. Pasniedz ar kartupeļu vai dārzeņu biezputru.