Veikalā ieraudzījāt neparastas sēnes ar vēl neparastāku nosaukumu — ENOKI ?! Vēl šīs sēnes dēvē par «zelta adatām», vai «samta kājiņām».Latvijas mežos gan tās neatrast, tās audzē Japānā. 1. Sīpolus smalki sakapāt un katliņā ar biezu apakšu apcept eļļā līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot citronzāli, smalki sakapātus ķiplokus, sarīvētu ingvera sakni un cept vēl 1-2 minūtes. Pieliet buljonu un pievienot lielāko daļu čili piparu. Sastāvdaļas
Pagatavošana 4 porcijas
2. Liellopa gaļu sagriezt plānās strēmelītēs un uz lēnas uguns vārīt apmēram 30-40 minūtes, kamēŗ gaļa kļūst mīksta. Peivienot enoki sēnes, sojas un vorčesteras mērces, pievienot pēc garšas sāli un vārīt vēl 10 minūtes.
3. Kad zupa uzvārīta, to salej bļodiņās un pārkaisa ar zaļumiem (zaļie loki, pētersīļi, kinza).
Asā zupa ar enoki un liellopu gaļu
