Asā nūdeļu zupa ar liellopa gaļu

Sastāvdaļas

  • 600g liellopa gaļa
  • 400g konservēti tomāti
  • 1/2 glāze sojas mērce
  • 250 g nūdeles
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka galviņa
  • 3 ēd.k. eļļa
  • 1/4 glāzes rīsu etiķis
  • 10 cm ingvera sakne
  • 1 ēd.k. čili pasta
  • 2-3 lauru lapas
  • 1 ēdk. cukura
  • pētersīļi, lociņi

Šī recepte noteikti šķitīs tuva cilvēkiem, kas iecienījuši asus ēdienus, jo Āzijas ēdieni vienmēr tiek papildināti ar asām garšvielām, kas piešķir tiem tik ļoti raksturīgo garšu. Turklāt ar šīs receptes pagatavošanu tiks galā pat iesācējs!

Pagatavošana 120 min 4 porcijas

1. Gaļu sagriež palielos kubiņos, pārliek katlā, pārlej ar 3l ūdens un uzvāra. Nosmeļ putas, pievieno pusi no ingvera saknes (sagrieztas šķēlēs), pusi no notīrītām ķiploka daiviņām un rīsu etiķi, apsedz ar vāku un vāra uz lēnas uguns apm. 1 stundu. Gaļu izņem no katla, buljonu izkāš.
2. Katlā ar biezu apakšu vai lielā vokpannā uzkarsē eļļu. Karstā eļļā apcep sasmalcinātus ķiplokus un sīpolu, ingvera sakni, lauru lapas. Pēc apm. 5 min (kad ķiploki un sīpoli ir jau mīksti) pievieno čili pastu, cukuru un cep vēl 2 min. Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, sojas mērci un sautē vēl 5 min. Pievieno gaļu, izkāstu buljonu un ļauj vārīties uz lēnas uguns vēl 30 min.
3. Īsi pirms pasniegšanas izvāra nūdeles atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Nūdeles uzreiz kārto porcijas šķīvjos un pārlej ar pagatavoto zupu. Pasniedz pārkaisot ar sasmalcinātiem lociņiem un pētersīļiem.

| View