Ar kāpostiem un āboliem pildīts pīles cepetis

Sastāvdaļas

  • 1 pīle (apm. 2 kg)
  • 1 gl skābēti kāposti
  • 2 zaļi āboli
  • sviests
  • 1gl sarkanvīns
  • 1 lauru lapa
  • 1 kanēļa standziņa
  • 4-5 kadiķogas
  • sāls, pipari

Šādu cepeti visbiežāk pasniedz Ziemassvētkos vai Mārtiņdienā. Galvenokārt tāpēc, ka putni rudens norietā – ziemas sākumā ir pieņēmušies un gatavi nonākt uz jūsu galda. Rekomendējam šo cepeti celt galdā valsts svētkos!

Pagatavošana 150 min 4 porcijas

1. Pīlei nogriezt redzamos taukus pie astes un krūts daļā, smalki sagriezt un izkausēt pannā, pievienojot 1 ēd.k. sviesta.
2. Ābolus notīrīt un sagriezt palielos gabalos. Kāpostus sagriezt smalkāk. Izkausētos taukos ielikt saspiestas kadiķogas, lauru lapu un kanēļa standziņu. Karsēt 1- 2 min., pievienot ābolus un kāpostus un cept vēl 10 min.
3. Pīli piepildīt ar kāpostiem un āboliem. Ja nepieciešams vēderu aizšūt ar kulināro diegu. No ārpuses pīles ādu sadurstīt ar dakšu, apsmērēt ar sviestu, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pīli pārlikt formā, pievienot uzkarsētu vīnu un cept 15 min. 220 grādos.
4. Samazināt uguni līdz 180 grādiem, apsegt ar folliju un turpināt cept 45 min. Folliju noņemt un cept vēl apm. 30 min, ik pa brīdim aplejot ar sulu, kura izdalās cepšanas procesā.
5. Pasniedz siltu ar pildījumu.