Ar āboliem pildīta pīle alus mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 pīle (ap 2 kg)
  • 5 skābeni āboli
  • 400 ml alus
  • 2 ēdk. sinepju
  • saberztas koriandra sēklas
  • sakapāts rozmarīns un timiāns
  • sāls, malti melnie pipari

Pīles sautēšanai labāk derēs gaišais alus, jo tumšais attiecīgi piešķirs pārāk tumšu krāsu un, iespējams, arī rūgtenāku garšu.

Pagatavošana 120 min

1. Sinepes samaisi ar sāli un pārējām garšvielām. Ar garšvielu maisījumu rūpīgi ierīvē pīli no ārpuses un iekšpuses.
2. Āboliem izgriez serdes un mīkstumu sagriez daiviņās. Ar pusi daiviņu piepildi pīles vēderu un aizšuj ciet.
3. Ādu pie spārniem un kājām iegriez tā, lai spārnu un kāju galus varētu iebāzt iekšā – tad tie neapdegs. Ja neizdodas, galus aptin ar foliju.
4. Cepeštrauka apakšā liec atlikušos ābolus, uzliec virsū pīli un aplej ar alu. Traukam uzliec vāku un ievieto 190 grādus karstā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 1 stundu.
5. Noņem vāku, pīli apgrozi un aplaisti ar šķidrumu no cepeštrauka. Karstumu krāsnī samazini līdz 175 grādiem un bez vāka turpini cept vēl nepilnu stundu vai stundu.

| View