Apelsīnu tēja

Sastāvdaļas

  • 500ml ūdens
  • 1 apelsīns
  • 2 tējk. melnā tēja ar meža ogu aromātu
  • cukura sīrups pēc garšas

Kad termometra stabiņš aiz loga nolaižas zem 15 grādiem, šo teju var pasniegt siltu. Bet kamēr vēl baudām pēdējās siltās dienas, pasniedziet to atvēsinātu. Tā ir ļoti garšīga!

Pagatavošana 15 min 2 porcijas

1. Apelsīnu kārtīgi nomazgāt un norīvēt miziņu. No paša apelsīna izspiest sulu. Apelsīna miziņu pārlikt karstumizturīgā traukā, apliet ar vārošu ūdeni un ļaut 10 min. ievilkties. Šķidrumu izkāst un uzvārīt. Tējkannā iebērt sausu tēju, apliet ar vārošu apelsīna novārījumu, apsegt ar vāciņu un ļaut ievilkties 4-5 min. Pievienot apelsīna sulu un pēc garšas pievienot cukura sīrupu.
2. Pasniedz siltu vai aukstu.