Alus mīklā panēta zivs fileja

Sastāvdaļas

  • 70 g mencas vai sama fileja sagriezta 1-2,5 cm biezumā
  • ¾ glāzes miltu
  • ¾ tējk. sāls
  • ¾ glāzes gaišais alus
  • 6-8 glāzes eļļas cepšanai

Ārzemēs “Fish&Chips” vietas ir ārkārtīgi populāras, tās piedāvā demokrātisku maltīti, mīklā panētu zivs fileju un kartupeļu salmiņus ar majonēzi. Neizklausās veselīgi, taču gardi gan!

Pagatavošana: 25 min / 4 porcijas

  1. Eļļu lej katliņā ar biezu dibenu. Kad eļļa uzsilusi, sāc gatavot mīklu.
  2. Bļodā samaisi miltus ar sāli, pielej alu. Mīklai jāsanāk biezai.
  3. Katru zivs filejas gabalu apviļā mīklā un liec cepties eļļā. Cep 5-6 minūtes, apmaisot, lai zivs vienmērīgi apcepas no abām pusēm. Ņem ārā no katla, liec uz salvetes, lai notecinātu lieko eļļu.