Ābolu un siļķu salāti Sastāvdaļas 500 g marinētu siļķu (vislabāk tā dēvētās Bismarka siļķes) 250 ml skābā krējuma 4 nelieli āboli 4 mazi marinēti gurķīši 2 sīpoli 2 ēdk. saldā krējuma 3 tējk. aso sinepju svaigi malti pipari Āboli papildina siļķes gandrīz jebkurā variantā un piešķir salātiem svaiguma un viegluma noti. Vasarā zivju salātus noteikti vajadzētu papildināt ar svaigiem āboliem. Pagatavošana 15 min 4 porcijas 1. Siļkes sagriez nelielos gabaliņos, sīpolus nomizo un sagriez plānās ripiņās. Marinētos gurķīšus sagriez šķēlītēs. Ābolus nomizo, sagriez četrās daļās, izgriez serdi un mīkstumu sagriez plānās šķēlītēs. 2. Krējumu samaisi ar sinepēm un maltajiem pipariem. Sāls nav nepieciešama, jo siļķes un sinepes ir pietiekami pikantas. 3. Salātu bļodā samaisi siļķes, sīpolus, gurķus un ābolus, pārlej ar mērci un rūpīgi izcilāk.