Āboli papildina siļķes gandrīz jebkurā variantā un piešķir salātiem svaiguma un viegluma noti. Vasarā zivju salātus noteikti vajadzētu papildināt ar svaigiem āboliem. 1. Siļkes sagriez nelielos gabaliņos, sīpolus nomizo un sagriez plānās ripiņās. Marinētos gurķīšus sagriez šķēlītēs. Ābolus nomizo, sagriez četrās daļās, izgriez serdi un mīkstumu sagriez plānās šķēlītēs. Sastāvdaļas
Pagatavošana 15 min 4 porcijas
2. Krējumu samaisi ar sinepēm un maltajiem pipariem. Sāls nav nepieciešama, jo siļķes un sinepes ir pietiekami pikantas.
3. Salātu bļodā samaisi siļķes, sīpolus, gurķus un ābolus, pārlej ar mērci un rūpīgi izcilāk.
Ābolu un siļķu salāti
