Ābolu-dzērveņu saldzupa

Sastāvdaļas

  • 500 g āboli
  • 300 g dzērvenes
  • 1 glāze cukura

Šī recepte ir ņemta no 1939 gada pavārgrāmatas. Grāmata atkārtoti izdota 1952. gadā, kuru izdeva Veselības aizsardzības ministrija. Praktiski visās receptēs kā sastāvdaļa minēti kartupeļu milti. Laiks ir gājis uz priekšu un, paldies Dievam, par produktu trūkumu veikalos sūdzēties nevaram. Kartupeļu miltus šoreiz neaiztiksim, bet recepte ir ievērības cienīga. Vienkārši pagatavojams un garšīgs deserts!

Pagatavošana 30 min 2 porcijas

1. Dzērvenes kārtīgi noskalot, katliņā saspaidīt ar piestu, pārliet ar glāzi vārīta ūdens, samaisīt. Katliņam uzlikt vāku un pagaidīt 10 – 15 minūtes, lai ievelkas un dzērveņu masu izkāst.
2. Katliņu ar dzērveņu sulu uzlikt uz uguns. Piebērt cukuru, šķēlītēs sagrieztus nomizotus ābolus. Vārīt minūtes 15.
3. Katliņu noņemt no uguns, atdzesēt. Visu sablendēt. Zupu pasniedz ar saldējumu vai krējumu.